Domov seniorov Lamač chce optimalizovať náklady na teplo

16.11.2013 Bratislava

Bratislava 16. novembra (TASR) - Domov seniorov Lamač, ktorého zriaďovateľom je hlavné mesto Bratislava, vyhlásilo verejné obstarávanie na racionalizáciu a decentralizáciu vykurovacieho systému v tomto zariadení sociálnych služieb. Hodnota zákazky je dva milióny eur bez DPH.

Ako sa uvádza na stránke Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), predmetom zákazky je poskytovanie energetických služieb zaručujúcich úspory prevádzkových nákladov súvisiacich s užitím energie v areáli zariadenia. Súčasťou predmetu zákazky je tiež všetka dodávateľská inžinierska činnosť vrátane projektu, dokumentácie realizácie energeticky úsporných opatrení i ďalšie služby potrebné na úspešné fungovanie energetického systému. Zákazka je realizovaná metódou Energy Performence Contracting (EPC).

"Ide o komplexnú zákazku zahrňujúcu prípravu, realizáciu a následné dlhodobé sledovanie a vyhodnocovanie výsledkov zrealizovaných energetických úsporných opatrení, pričom uchádzač poskytne verejnému obstarávateľovi záruku za dosiahnutie očakávaných ekonomických prínosov," uviedla vedúca mediálneho referátu bratislavského magistrátu Daniela Rodinová. Dodala, že uchádzač nesie riziko neúspechu navrhnutých opatrení, ktoré budú zrealizované na jeho náklady. Tie bude obstarávateľ splácať postupne z dosiahnutých úspor, vyhodnotených na základe súčasných nákladov.

Hodnota zákazky je dva milióny eur, pričom rozhodujúcim kritériom je najnižšia ponuka. Uchádzač nesie riziko neúspechu navrhnutých a zrealizovaných opatrení. Termín podávania ponúk je do 7. januára 2014.
 

Vyberte región